Bietenrisotto met geitenkaas

Bietenrisotto met geitenkaas

Heerlijke bietenrisotto met geitenkaas

Aantal porties
2 porties
Voor­be­rei­ding
5 minuten
Be­rei­ding
30 minuten
Toegevoegd door Marc

Ingrediënten

2 porties

Instructies

  1. Verhit een scheutje olie in een pan op laag vuur en bak de risottorijst zo'n 2 minuten.
  2. Zet 600 ml water klaar.
  3. Voeg het bouillonblokje toe aan de risottorijst, samen met een flinke scheut water. Blijf roeren totdat het water volledig is opgenomen.
  4. Voeg hierna opnieuw water toe en roer weer door tot het volledig is opgenomen. Herhaal deze stap totdat je geen water meer over hebt.
  5. Houd één biet apart en snijd deze in kleine blokjes. Pureer de rest van de bieten fijn in de keukenmachine.
  6. Haal de pan van het vuur, voeg de bietenpuree en 60 gram van de geitenkaas toe aan de risotto wanneer al het vocht is opgenomen en meng het goed door elkaar. Laat het hierna nog zo'n 10 minuten staan.
  7. Schep vervolgens de blokjes biet door de risotto en verdeel het over twee borden.
  8. Maak het geheel af met de rest van de geitenkaas en de pompoenpitten.

Bron: https://chickslovefood.com/recept/bietenrisotto-met-geitenkaas-5-or-less/