Boerenkool-borlotti-ministrone met ditalini

Boerenkool-borlotti-ministrone met ditalini

Dita een hartige stoofpot voor frisse herfstavonden. De pasta absorbeert de vloeistof, dus hoe langer dit gerecht staat, des te minder saus er overblijft. Je kunt alle kruiden gebruiken die je in huis het hep basilicum gebruikt omdat ik dat toevallig in huis had, maar ook andere kruiden als rozemanijn, tijm en oregano doen het hier goed.

Aantal porties
2 porties
Voor­be­rei­ding
15 minuten
Be­rei­ding
50 minuten
Toegevoegd door Marc

Ingrediënten

2 porties

Instructies

  1. Verwarm de oven voor tot 200°C.
  2. Meng alle ingrediënten in een diepe braadslede, dek het geheel strak of met aluminiumfolie en zet het 50 minuten in de oven.
  3. Maak intussen de chiliolie Verhit hiervoor de olijfolie in een pannetje en voeg de chiliviokken toe. Last 30 seconden op middelhoog vuur borrelen en haal de pan van het vuur. Laat de smaken intrekken terwijl de minestrone in de oven staat.
  4. Haal de braadslede uit de oven en laat 10 minuten onafgedekt rusten. Proef dan en voeg indien nodig nog wat zout, peper en citroensap toe van elk flink wat Sprenkel de chiliolie erover bestrooi alles met de pijnboompitten en basilicumblaadjes, en dien op

Opmerking: snijd de wortel en bleekselderij in zo klein mogelijke stukjes zodat ze in de saus oplossen
 

Bron: Sander & Milou (De groene bakplaat?)

  • pasta
  • oven
  • wortel
  • bonen
  • boerenkool
  • bleekselderij
  • vegen