Instructies
- Doe de olijfolie in een grote pan en zet hem op halfhoog vuur. Voeg alle knoflooktenen toe en bak ze regelmatig roerend 2-3 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze niet te bruin worden, dan worden ze bitter.
- Doe er de courgettes, zout en royaal peper bij en bak alles al roerend nog 3 minuten tot de courgettes bruin beginnen te worden. Giet de bouillon in de pan met 500 ml water en breng de soep op hoog vuur aan de kook. Laat hem 7 minuten koken op middelhoog vuur tot de courgettes gaar maar ook nog heldergroen zijn.
- Voeg de doperwten toe en roer 1 minuut; doe het basilicum erbij. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met staafmixer of in een blender tot hij glad en heldergroen is.
- Verdeel de soep over acht kommen en bestrooi met de feta en citroenrasp. Maak af met royaal versgemalen peper en een beetje olijfolie.
Bron:
mindfoodhappiness.nl