Courgette - Doperwtensoep met Feta en Basilicum

Courgette - Doperwtensoep met Feta en Basilicum

Aantal porties
8 porties
Voor­be­rei­ding
5 minuten
Be­rei­ding
10 minuten
Toegevoegd door Marc

Ingrediënten

8 porties

Instructies

  1. Doe de olijfolie in een grote pan en zet hem op halfhoog vuur. Voeg alle knoflooktenen toe en bak ze regelmatig roerend 2-3 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze niet te bruin worden, dan worden ze bitter.
  2. Doe er de courgettes, zout en royaal peper bij en bak alles al roerend nog 3 minuten tot de courgettes bruin beginnen te worden. Giet de bouillon in de pan met 500 ml water en breng de soep op hoog vuur aan de kook. Laat hem 7 minuten koken op middelhoog vuur tot de courgettes gaar maar ook nog heldergroen zijn.
  3. Voeg de doperwten toe en roer 1 minuut; doe het basilicum erbij. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met staafmixer of in een blender tot hij glad en heldergroen is.
  4. Verdeel de soep over acht kommen en bestrooi met de feta en citroenrasp. Maak af met royaal versgemalen peper en een beetje olijfolie.

Bron: mindfoodhappiness.nl

  • courgette
  • soep