Courgette gevuld met andijvie

Courgette gevuld met andijvie

Aantal porties
4 porties
Voor­be­rei­ding
10 minuten
Be­rei­ding
45 minuten
Toegevoegd door Marc

Ingrediënten

4 porties

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Hak de knoflook fijn.
  3. Snipper de ui.
  4. Hak de pistachenootjes grof.
  5. Verkruimel de feta.
  6. Halveer de courgettes in de lengte en hol ze met een lepel tot op 1 cm van de wand uit.
  7. Snijd het vruchtvlees fijn.
  8. Was de krop andijvie onder koud stromend water en sla de krop goed uit.
  9. Snijd de krop vanaf de open kant naar de stronk toe in dunne repen.
  10. Verwarm de olijfolie in een wok en fruit de knoflook, ui en het vruchtvlees van de courgette zachtjes glazig.
  11. Bak de kerriepoeder heel even mee en schep dan hand voor hand de andijvie erdoor.
  12. Laat de andijvie al omscheppend slinken en laat het vocht verdampen.
  13. Schep van het vuur af de pistachenootjes en feta door de andijvie.
  14. Vul de courgettes royaal met andijvie en leg ze naast elkaar in de braadslede.
  15. Schenk de bouillon op de bodem van de braadslede.
  16. Bak de courgettes in de oven in 30-35 minuten gaar.
  17. Leg op elk bord een warme courgette en serveer met zilvervliesrijst.

Bron: dekamarkt.nl

  • vegetarisch
  • feta
  • courgette
  • andijvie