Couscous met geroosterde wortels, noten en geitenkaas

Couscous met geroosterde wortels, noten en geitenkaas

Aantal porties
4 porties
Voor­be­rei­ding
10 minuten
Be­rei­ding
40 minuten
Toegevoegd door Marc

Ingrediënten

4 porties

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 
  2. Schil de wortelen en snijd ze in dunne repen van ongeveer 1 cm doorsnede. 
  3. Snijd de uien in kwarten. 
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de wortels en ui erover. Besprenkel met olie, de ras el hanout en breng verder op smaak met peper en zout. Hussel goed door elkaar en rooster zo’n 30-40 minuten tot de wortels gaar zijn. 
  5. Snijd de rode ui in hele dunne halve ringen.  
  6. Rooster de noten de laatste 10 minuten mee in de oven. 
  7. Doe ongeveer 10 minuten voor de wortels klaar zijn de couscous in een schaal. Pers de knoflooktenen er boven uit en voeg de cranberries en blanke rozijnen toe. Breng op smaak met wat peper en zout en voeg ongeveer 2 el olie toe. Giet er kokend water bij tot het ongeveer een halve cm onder staat. Dek af met een deksel of bord en laat 5 minuten staan. 
  8. Roer goed door met een vork. 
  9. Meng de wortels, noten, verkruimelde geitenkaas en rode ui door de couscous.

Bron: cookedbyrenske.nl

  • vegetarisch
  • wortels
  • noten
  • geitenkaas