Gebakken sliptong met hazelnoot, witte wijn en sinaasappel

Gebakken sliptong met hazelnoot, witte wijn en sinaasappel

Aantal porties
2 porties
Voor­be­rei­ding
20 minuten
Be­rei­ding
10 minuten
Toegevoegd door Marc

Ingrediënten

2 porties

Instructies

  1. Fruit sjalot en knoflook in olie.
  2. Blus af met witte wijn, voeg sinaasappelsap en -rasp toe en kook in tot de helft.
  3. Laat afkoelen en voeg olijfolie, peterselie en witte wijnazijn toe. Klop tot een dressing.
  4. Dep de sliptong droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper.
  5. Strooi bloem op een bord en haal de sliptong erdoor.
  6. Bak de sliptong in olijfolie aan beide kanten in 2-3 min. goudbruin en net gaar.
  7. Voeg op het laatst een klontje boter toe.
  8. Schenk de dressing over de vis en strooi er gehakte hazelnoten over.

Tip: lekker met gewokte waterkers en aardappelen.

Bron: Picnic

  • bijgerecht
  • vis