Geroosterde Biet en Wortel

Geroosterde Biet en Wortel

Aantal porties
4 porties
Voor­be­rei­ding
10 minuten
Be­rei­ding
35 minuten
Toegevoegd door Marc

Ingrediënten

4 porties

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Maak de bieten schoon en snij in kleine partjes (schillen is niet nodig)
  3. Snij wortels in lange dunne reepjes
  4. Snij de champignons in plakjes
  5. Snij de munt fijn
  6. Verkruimel de walnoten in kleine stukjes
  7. In een grote kom, meng gerookt paprikapoeder, komijn en chilipoeder met olijfolie
  8. Meng bieten, wortels en champignons met de kruiden
  9. Verdeel de bieten, wortels en champignons over een bakplaat en voeg de walnoten toe
  10. Gebruik zo nodig twee bakplaten
  11. Rooster ~30 min op 180°C, open voorzichtig elke 10 min kort de oven om wat stoom eruit te laten
  12. Kook ondertussen de bulgur in de bouillon ~12 min
  13. In een kleine kom, meng yogurt met munt en limoen
  14. Serveer de bulgur met de geroosterde groente en de yoghurt-munt saus

Bron: forkranger.com

  • vegetarisch
  • geroosterde biet
  • geroosterde wortel
  • bulgur
  • gezond