Haverkoeken met hazelnoot, rozijnen en kaneel (vegan)

Haverkoeken met hazelnoot, rozijnen en kaneel (vegan)

Aantal porties
20 porties
Voor­be­rei­ding
15 minuten
Be­rei­ding
20 minuten
Toegevoegd door Marc

Ingrediënten

20 porties

Instructies

  1. Meng het water met de lijnzaad en laat dit een kwartier staan.
  2. Doe de kokosolie in een bakje en smelt deze in de magnetron. Ik doe het vaak in twee keer 1 minuut om spetteren te voorkomen.
  3. Verwarm je oven voor op 175 graden. Zet ook een bakplaat klaar die je hebt bekleed met bakpapier.
  4. Weeg de havermout en bloem af in een mengkom of in de kom van een keukenmachine die kan kneden.
  5. Doe ook het bakpoeder erbij. Als je deze even door een zeefje wrijft krijg je geen klontjes.
  6. Voeg hierna ook de rietsuiker en het kaneel toe.
  7. Hak met een koksmes de hazelnoten in stukjes. Zorg ervoor dat je ze niet al te fijn hakt.
  8. Als je chocolade wil toevoegen, dan hak je dit ook en stukjes. Voeg dit toe aan de mengkom.
  9. Doe nu de gesmolten kokosolie en het lijnzaad water mengsel er bij en meng alles goed door elkaar.
  10. Pak een handje beslag uit kom en maak er een bolletje van. Herhaal dit tot de deeg op is. Zorg ervoor dat je onderling voldoende afstand houdt, de koeken lopen nog uit. Druk de hoopjes beslag een beetje plat. Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de haverkoeken nu tussen de 20 en 30 minuten, afhankelijk van de grootte van de koekjes.
  11. Als de haverkoeken mooi goudbruin zijn haal je de bakplaat uit de oven. Laat de haverkoeken een tijdje afkoelen op de bakplaat. Schep ze hierna voorzichtig op een taartrooster om verder af te laten koelen. Bewaar de afgekoelde haverkoeken in een afgesloten doos of trommel.

Bron: kookidee.nl

  • havermout
  • tussendoortje
  • hazelnoten
  • rozijnen
  • vegan