Kip met zoete aardappel

Kip met zoete aardappel

Aantal porties
2 porties
Voor­be­rei­ding
10 minuten
Be­rei­ding
35 minuten
Toegevoegd door Marc

Ingrediënten

2 porties

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de paprika in reepjes. Schil de zoete aardappelen en snijd ook die in reepjes. Snijd de ui in dunne parten. Laat de kikkererwten uitlekken en snijd de cherrytomaatjes doormidden. 
  2. Leg het bakpapier op de bakplaat en giet er een scheutje olijfolie over. Verspreid de olijfolie over het bakpapier met een stukje keukenpapier. Verspreid de paprika, zoete aardappel en ui over het bakpapier en bak deze ca. 20 minuten in de oven. 
  3. Snijd ondertussen de kip in stukken. Maak een marinade van tomatenpuree, mayonaise, tijm, cayennepeper, rozemarijn en een snufje peper en zout. Marineer vervolgens de kip. 
  4. Neem de bakplaat uit de oven en voeg de kikkererwten, de cherrytomaatjes en de gemarineerde kip toe en laat deze 15 minuten bakken in de oven. 

Eet smakelijk! 💙

Bron: fit.nl