Libanees platbrood met shoarma en tzatziki

Libanees platbrood met shoarma en tzatziki

Aantal porties
4 porties
Toegevoegd door Marc

Ingrediënten

4 porties

Instructies

  1. Verwarm de oven voor en bereid de platbroden volgens de verpakking.
  2. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de shoarma volgens de bereidingswijze op de verpakking. Zet opzij.
  3. Pers voor de tzatziki de knoflook uit en rasp een halve komkommer. Meng dit in een kommetje met de Turkse yoghurt. Breng de tzatziki ten slotte op smaak met 1 eetlepel olijfolie, peper en zout.
  4. Snijd de rode ui in ringen, de rest van de komkommer en tomaat in plakjes en de paprika in reepjes.
  5. Meng dan de sla met de rode ui, de plakjes komkommer, tomaat en reepjes paprika. Hussel dit goed door met 2 eetlepels olijfolie en een klein snufje zout. Zet opzij.
  6. Verdeel tot slot de shoarma over de platbroden en rol deze op als een wrap. Serveer samen met de salade en tzatziki.

Tip: Lekker met een handjevol geraspte belegen kaas of extra feta en olijven. Je zou de shoarmareepjes ook kunnen vervangen door plantaardige shoarma.

Bron: Picnic

  • vegetarisch
  • shoarma
  • sla
  • komkommer