Pepernoten cheesecake

Pepernoten cheesecake

Aantal porties
8 porties
Voor­be­rei­ding
20 minuten
Be­rei­ding
75 minuten
Toegevoegd door Marc

Ingrediënten

8 porties

Instructies

  1. Verwarm de oven op 180 graden. 
  2. Maal de speculaas fijn in de keukenmachine en laat de boter smelten. Meng de fijngemalen speculaas met de boter en maak vul hiermee de bodem van een springvorm. 
  3. Druk de bodem goed aan en bak deze voor circa 15 minuten in de voorverwarmde oven. 
  4. Smelt de witte chocolade au-bain-marie en voeg onder constant roeren de slagroom toe. 
  5. Doe de roomkaas in een grote mengkom, voeg de suiker en eieren toe en mix tot een egale massa. Voeg hierna het witte chocolademengsel toe samen met de pepernoten. 
  6. Vul de taart met het roomkaas mengsel en zorg dat de pepernoten goed verdeeld door de taart zitten. 
  7. Verwarm in een pannetje de suiker met de 4 eetlepels water. Als de suiker bruin begint te worden voeg je al roerend de slagroom toe. 
  8. Als de karamelsaus is afgekoeld, verdeel je de karamelsaus in dunne lijntjes over de cheesecake. 
  9. Bak de cheesecake voor 60 minuten op 130 graden. 
  10. Laat de cheesecake minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. 
  11. Garneer eventueel de bovenkant van de bovenkant van de cheesecake met wat pepernoten of andere favoriete sinterklaas zoetwaren.

Bron: zelfmaak-ideetjes.nl

  • cheesecake
  • witte chocolade
  • pepernoten