Instructies
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Maal de speculaas fijn in de keukenmachine en laat de boter smelten. Meng de fijngemalen speculaas met de boter en maak vul hiermee de bodem van een springvorm.
- Druk de bodem goed aan en bak deze voor circa 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Smelt de witte chocolade au-bain-marie en voeg onder constant roeren de slagroom toe.
- Doe de roomkaas in een grote mengkom, voeg de suiker en eieren toe en mix tot een egale massa. Voeg hierna het witte chocolademengsel toe samen met de pepernoten.
- Vul de taart met het roomkaas mengsel en zorg dat de pepernoten goed verdeeld door de taart zitten.
- Verwarm in een pannetje de suiker met de 4 eetlepels water. Als de suiker bruin begint te worden voeg je al roerend de slagroom toe.
- Als de karamelsaus is afgekoeld, verdeel je de karamelsaus in dunne lijntjes over de cheesecake.
- Bak de cheesecake voor 60 minuten op 130 graden.
- Laat de cheesecake minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
- Garneer eventueel de bovenkant van de bovenkant van de cheesecake met wat pepernoten of andere favoriete sinterklaas zoetwaren.
Bron:
zelfmaak-ideetjes.nl