Als je de kookstand inschakelt, dan gaat je scherm niet in slaapstand tijdens het koken.
Ingrediënten
4 porties
Instructies
Verwarm de open voor op 200 graden.
Was en boen de zoete aardappelen, je hoeft ze niet te schillen. Snij de aardappelen in plakken van 1 cm. Leg op een bakplaat, besprenkel met 2 el olijfolie, 1 el honing, peper en zout en rooster 20-25 minuten in de oven. Keer de aardappelen halverwege om.
Meng 300g boerenkool met 1el olijfolie, peper en zout. Verdeel over een tweede bakplaat of ovenschaal en rooster de laatste 5 minuten mee in de oven.
Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook hierin de noedels volgens de instructies op de verpakking. Giet af en houd de noedels warm in de pan. Bewaar een beetje van het kookvocht. Hak de pinda's grof.
Maak nu saus. Schil en rasp de gember. Meng de gember met 4el pindakaas, 1el sojasaus, het sap van een halve limoen, 1tl honing en een scheutje kookvocht. Proef en breng eventueel op smaak met extra gember, limoensap of honing. Roer de helft van de gehakte pinda's door de saus.
Meng de saus door de warme noedels.
Serveer de pindanoedels met de zoete aardappel en geroosterde boerenkool. Garneer met de rest van de pinda's en een partje limoen.
Tip: Extra lekker met sesamzaadjes. Strooi deze over de zoete aardappel en rooster de laatste 5 minuten mee in de oven.