Instructies
- Kook de kipfilets met een bouillonblokje in 10-15 min gaar. Meng ondertussen in een schaaltje de ketchup met de bruine suiker, sambal oelek, chilisaus, rijstazijn en peper. Maak tevens de dressing in een ander schaaltje: meng hiervoor alle ingrediënten en zet de dressing apart in de koelkast tot gebruik.
- Pluk de kipfilets met twee vorken uit elkaar. (of gewoon fijn snijden met vork en mes)
- Verwarm de oven voor op 240 graden. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan of hapjespan. Bak de kip met de saus voor ongeveer 2 minuten en haal de kip uit de pan. Bak in dezelfde pan kort de paprika met rode ui.
- Smeer de pizzabodems in met tomatensaus. Verdeel de kip en paprika-ui mengsel over de bodems. Bestrooi met de extra belegen kaas, cheddar en scheur er mozzarella overheen. Bak de pizza's in ongeveer 5-10 minuten goudbruin en gaar (tijd afhankelijk van wat voor soort bodem je gebruikt)
- Verdeel de fijngesneden ijsbergsla over de pizza's en besprenkel met de frisse dressing.
Bron:
familieoverdekook.nl