Pompoensoep met saffraan en sinaasappel

Pompoensoep met saffraan en sinaasappel

Aantal porties
4 porties
Voor­be­rei­ding
15 minuten
Be­rei­ding
35 minuten
Toegevoegd door Marc

Ingrediënten

4 porties

Instructies

  1. Verhit de oven tot 170°C.
  2. Meng alle ingrediënten voor de pompoenpitten met ¼ theelepel zout in een kleine kom. Spreid het mengsel uit op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster het 15 minuten in de oven tot de pitten gezwollen zijn en bruin worden. Zet ze koel weg om ze af te laten koelen en breek het mengsel in eenhapsstukjes.
  3. Verhoog de oventemperatuur naar 220°C.
  4. Doe de olie, ui en pompoen in een grote kom met ¾ theelepel zout en royaal versgemalen peper. Meng alles goed en verdeel het mengsel in een met bakpapier beklede braadslee. Rooster de groenten 25 minuten tot alles gaar en gekaramelliseerd is. Haal de braadslee uit de oven en zet opzij.
  5. Giet de bouillon in een grote pan met harissa, saffraan, sinaasappelrasp, ½ theelepel zout en flink wat versgemalen peper. Breng alles op hoog vuur aan de kook en voeg als de bouillon kookt rustig de geroosterde pompoen en uien toe met alle olie uit de braadslee. Roer goed, draai het vuur halfhoog en laat de soep 5 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur, roer de crème fraîche erdoor en pureer de soep met een staafmixer of in een blender helemaal glad.
  6. Serveer elke portie bestrooid met geroosterde pompoenpitten en koriander.

Bron: Ottolenghi Simple

  • vegetarisch
  • pompoen
  • soep
  • ottolenghi