Sajoer boontjes

Sajoer boontjes

Aantal porties
4 porties
Voor­be­rei­ding
15 minuten
Be­rei­ding
30 minuten
Toegevoegd door Marc

Ingrediënten

4 porties

Instructies

  1. Verwijder de uiteinden van 400 g sperziebonen en kook de boontjes ongeveer 6 minuten. Spoel daarna direct af onder ijskoud water zodat ze niet verder garen.
  2. Neem de kom van de (staaf)mixer en maak ondertussen een boemboe van 2 sjalotten, 2 tenen knoflook, 1 rode peper, 1 tl gemalen laos, 1 tl djahé, 1 tl trassi en een scheut olie.
  3. Bak de boemboe 2-3 minuten aan in een wok. Voeg vervolgens 1 el gula djawa en 1 el ketjap manis toe en meng door het geheel.
  4. Voeg vervolgens 100 ml water toe samen met een 1/2 verkruimeld groentebouillonblokje. Voeg tevens 1 klein blikje dikke kokosmelk van 165 ml toe. Laat het geheel op matig vuur pruttelen zonder deksel.
  5. Voeg ook 1 gekneusde stengel sereh toe en 2 salam blaadjes. Laat enkele minuten ietwat indikken.
  6. Doe de sperziebonen erbij en laat (af en toe omscheppen) de boontjes weer warm worden en nog wat verder garen.
  7. Als de saus de gewenste dikte heeft kan je het serveren. Je kan ook de boontjes garen in de saus. Dit duurt dan wat langer (30 minuten) maar dan hoef je de boontjes niet voor te koken. Voeg naar smaak extra rode peper toe.

Bron: smaakmenutie.nl

  • vegetarisch
  • sperziebonen
  • sajoer boontjes
  • boemboe
  • indisch