Spaanse linzensoep met chorizo

Spaanse linzensoep met chorizo

Aantal porties
4 porties
Voor­be­rei­ding
10 minuten
Be­rei­ding
35 minuten
Toegevoegd door Marc

Ingrediënten

4 porties

Instructies

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit daarin de ui, wortel, prei, knoflook en Spaanse peper met een snuf zeezout. Snijd een kruis in de onderkant van de trostomaten, dompel ze in kokend water, trek de velletjes eraf en snij de tomaten in blokjes.

Doe de tomaat, het paprikapoeder, de laurierblaadjes en de tomatenpuree bij de groenten in de pan. Roer en fruit kort mee. Voeg dan de linzen en het water toe. Breng aan de kook en kook op hoog vuur de linzen in 30 minuten gaar. Roer dan de paprika, chorizo en balsamico azijn door de soep en zet het vuur uit. Laat de soep 20 minuten staan. Breng op smaak met zwarte peper en zeezout. Serveer de soep met bosui.

Bron: soupenzo.nl

  • paprika
  • chorizo
  • soep
  • linzen
  • tomaten