Spaanse tortilla

Spaanse tortilla

Aantal porties
3 porties
Voor­be­rei­ding
15 minuten
Be­rei­ding
35 minuten
Toegevoegd door Marc

Ingrediënten

3 porties

Instructies

  1. Schil de zoete aardappel en snijd deze in dunne schijven van circa 3 mm dikte. Was de paprika's en snijd deze in kleine blokjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Hak de peterselie fijn. 
  2. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook in een pan en kook de zoete aardappel 2 minuten. Giet vervolgens af. 
  3. Roer de eieren los in een kom en voeg hier peper en zout aan toe. Verkruimel de geitenkaas en roer samen met de peterselie door het eimengsel. 
  4. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook in circa 3 minuten. Voeg de zoete aardappel, paprika en roede peper toe en bak deze 5 minuten op middelhoge temperatuur. Schenk het eimengsel over de groenten, roer voorzichtig door, zodat het eimengsel goed verdeeld is over de bodem en dek de pan af. Laat in circa 20 tot 30 minuten gaar worden op lage temperatuur. Haal de deksel van de pan en controleer of het ei gestold is. 
  5. Leg een groot bord op de koekenpan en druk deze stevig tegen de pan aan en keer om. Snijd de tortilla in punten en serveer.

Bron: Picnic verspakket

  • geitenkaas
  • zoete aardappel
  • paprika