Spruitjesschotel

Spruitjesschotel

Aantal porties
2 porties
Voor­be­rei­ding
15 minuten
Be­rei­ding
25 minuten
Toegevoegd door Marc

Ingrediënten

2 porties

Instructies

  1. Schil de aardappelen en kook deze 20 minuten. 
  2. Maak de spruitjes schoon, doe ze in een pan met zoveel water dat de spruitjes er net niet onder staan. 
  3. Snijdt de ui fijn. Snijdt de kip in blokjes van ±1 ½ cm. 
  4. Kruid de kip met de komijnzaad poeder, gemberpoeder en een beetje peper en zout.      
  5. Verwarm wat olie in een wok en bak de uitjes tot ze glazig zijn.  
  6. Voeg de kip toe en bak tot deze goudbruin is. 
  7. Voeg de ketjap, zoete chilisaus en het water toe, breng aan aan de kook en laat het ±15 min met de deksel op de wok op een laag vuur pruttelen. 
  8. Roer af en toe door. Breng ondertussen de spruitjes aan de kook en laat ze met de deksel op de pan ±10 min. zachtjes koken. 
  9. Vet een ovenschaal in. 
  10. Giet de spruitjes af en kruidt ze met wat nootmuskaat. 
  11. Stamp de aardappelen tot puree. 
  12. Giet er tijdens het stampen een scheutje melk bij, zodat de puree lekker smeuïg wordt. 
  13. Doe de inhoud van de wok onder in de schaal, daarop de spruitjes en daarop de aardappelpuree. 
  14. Bestrooi tenslotte met paneermeel. 
  15. Doe de schaal 10 min. onder de gril en zodat er een mooi bruin korstje op komt.  

Smakelijk eten! 

Vega tip: Gebruik vega kipstukjes.  

Bron: Mama's kookschrift

  • kip
  • vegetarisch
  • aardappel
  • spruitjes