Venkel is zo’n groente waarvan je niet altijd weet wat je ermee moet doen. De anijsachtige smaak moet ook maar net passen bij de rest van je gerecht. Maar één ding is zeker: in deze tagliatelle met venkel, ricotta en chili-olie doet ‘ie het geweldig.
Als je de kookstand inschakelt, dan gaat je scherm niet in slaapstand tijdens het koken.
4 porties
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Snij de steeltjes van de venkel, halveer de venkelbollen en snijd het middelste ‘hart’ weg. Snijd de overgebleven venkel in dunne reepjes.
Leg de reepjes venkel op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met peper, zout en scheut olijfolie en hussel door elkaar. Zet de bakplaat 20 minuten in de voorverwarmde oven en hussel halverwege door elkaar.
Maak ondertussen de ricottasaus. Doe hiervoor alle ingrediënten in een maatbeker (of blender) en mix met een staafmixer tot een homogene massa.
Kook de pasta volgens de verpakking (vergeet niet om het pastawater goed te zouten!). Giet af, doe de pasta opnieuw in de pan en voeg er de ricotta saus en de venkel bij. Meng met twee eetlepels zodat alle ingrediënten gelijkmatig verdeeld zijn.
Dresseer op een bord en werk af met de chili-olie en versgemalen peper.
Bron: culy.nl