Als je de kookstand inschakelt, dan gaat je scherm niet in slaapstand tijdens het koken.
Ingrediënten
4 porties
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel 200 g bimi over een met bakpapier beklede plaat en besprenkel met wat 1 el olijfolie. Rooster de bimi 15 minuten in de oven totdat hij gaar is.
Pel 1 rode ui en 2 teentjes knoflook, en snij fijn. Halveer 400 g cherrytomaatjes. Verhit 2 el olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de rode ui en knoflook hierin aan.
Voeg de cherrytomaatjes en 400 g tomatenblokjes toe, en bak deze 2 minuten mee. Voeg dan ook 275 g orzo en 600 ml water toe en roer goed door. Laat de orzo gedurende 12 tot 15 minuten zachtjes sudderen. Voeg eventueel een scheutje extra water voor meer smeuïgheid.
Breng de orzo op smaak met peper en zout, en verdeel samen met de bimi over de borden. Laat 2 burrata's uitlekken en snij ze doormidden. Serveer de tomatenorzo met de gehalveerde burrata's.
Tip: Extra lekker met pijnboompitten en chilivlokken. Rooster de pijnboompitten eerst goudbruin in een droge koekenpan.