Als je de kookstand inschakelt, dan gaat je scherm niet in slaapstand tijdens het koken.
Ingrediënten
2 porties
Instructies
Verhit een halve eetlepel (kokos)olie en bak de knoflook, ui en gember voor 5 minuten.
Voeg een flinke scheut groentenbouillon toe en roer goed door. Schenk vervolgens de rest van de bouillon erbij en voeg ook de sojasaus en gedroogde paddenstoelen erbij. Breng aan de kook, verlaag het vuur, doe de deksel op de pan en laat minimaal 1 uur zachtjes koken. (Des te langer je het laat koken, des te meer smaak de bouillon krijgt.)
Voeg een eetlepel misopasta toe en laat nog heel even doorkoken.
Snij de stuk tofu in repen. Verhit 1 theelepel olie met de hoisin of sojasaus in een pannetje. Bak de repen tofu hierin voor 3 minuten per kant.
Wil je ook nog verse shiitake paddenstoelen erin doen? Laat die dan nog een minuut of 2 meekoken met de bouillon. Je kan ook dit laten zitten aangezien je ook de paddenstoelen uit de bouillon kunt eten.
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Zeef de bouillon en laat de (inmiddels weer zachte) shiitake paddenstoelen erin.
Verdeel de noedels over 2 kommen, schenk de bouillon erover en serveer met de bosui, wortel, gebakken tofu, sesamzaad en sambal.