Vegan rendang van Jackfruit

Vegan rendang van Jackfruit

Aantal porties
4 porties
Voor­be­rei­ding
15 minuten
Be­rei­ding
90 minuten
Toegevoegd door Marc

Ingrediënten

4 porties

Instructies

BOEMBOE ZELF MAKEN **

  1. Meng alle ingrediënten voor de boemboe in een keukenmachine, staafmixer of blender en pureer het tot een pasta
  2. Gebruik eventueel wat water en olie om ervoor te zorgen dat het goed ‘blend'

RENDANG MAKEN

  1. Verhit olie in de pan (medium / hoog vuur)
  2. Fruit de uien
  3. Fruit de boemboe totdat je de kruiden ruikt
  4. Voeg de jackfruit toe en bak 2 minuutjes mee
  5. Voeg een blik kokosmelk toe (laag vuur)
  6. Kneus de citroengras en voeg toe
  7. Voeg de salam blad en djeroek poeroet blaadjes toe
  8. Voeg 2 maggiblokjes toe
  9. Laat minimaal 90 minuten pruttelen totdat de rendang de juiste dikte heeft. Gebruik de deksel van de pan om meer of minder water te laten ontsnappen (half erop, bijna dicht, helemaal dicht)***
  10. Een kwartier voor opdienen; voeg de santen toe en zet op het laagste (!!) vuur. Let op: Als je santen te hard verhit gaat het naar zeep smaken
  11. Laat de santen helemaal smelten in het gerecht en dien op
  12. Serveer het met rijst of als beleg op een bun. Garneer de rendang met kokosrasp en platte peterselie

* Gebruik altijd de volste kokosmelk. Als deze niet beschikbaar is, kun je de kokosmelk aanvullen met kokoscrème of santen (voeg dit vlak voor het opdienen toe).

** Optioneel, kan ook vervangen worden door kant-en-klare boemboe

*** Je kunt het ook op een slow cooking manier maken. Dit is nog beter en lekkerder, maar duurt wel langer. Wil je dit proberen? Bereid de rendang dan eerst in een pan die ook geschikt is voor de oven. In plaats van dat je het 90 minuten laat pruttelen op het vuur, zet je het op een lage temperatuur in de oven om te stoven (100 – 180 graden). Hoe minder heet hoe beter, maar hoe langer het stoven duurt natuurlijk. Hou rekening met 4 uur op 100 graden. Voordeel van oven is dat je veilig iets anders kan gaan doen ondertussen

Bron: thegreenlist.nl

  • vegan
  • rendang
  • jackfruit