Vegetarische quiche met broccoli

Vegetarische quiche met broccoli

Aantal porties
4 porties
Voor­be­rei­ding
15 minuten
Be­rei­ding
40 minuten
Toegevoegd door Marc

Ingrediënten

4 porties

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de broccoli in roosjes. Breng een pan water aan de kook en kook de broccoli ongeveer 7 minuten.
  3. Pak een bakvorm van ca. 24 cm en vet deze in. Verdeel het hartige taartdeeg over de vorm, of de plakjes bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  4. Halveer de cherrytomaatjes en snijd de rode ui in halve ringen. Leg de gekookte broccoli op de bodem van de bakvorm, samen met de cherry tomaatjes en rode ui. Verdeel de tijm en oregano over de groenten en breng op smaak met zout en peper.
  5. Klop in een bakje vier eieren los en klop los met de creme fraiche, zout en peper. Verdeel het eimengsel over de groenten.
  6. Gebruik van het vijfde ei alleen het eigeel om het bladerdeeg mee te besmeren. Zo wordt dit mooi goudbruin in de oven.
  7. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de taart.
  8. Zet de taart in de oven en bak ongeveer 40 minuten op 200 graden. Is de vulling daarna nog nat? Zet nog even 10 minuten in de oven. Als de quiche te bruin wordt, dek je deze af met aluminiumfolie.

Bron: cookinglife.nl

  • vegetarisch
  • hoofdgerecht
  • quiche
  • broccoli
  • cherrytomaten
  • mozzarella