Vegetarische stoof met aardappel, groenten en linzen

Vegetarische stoof met aardappel, groenten en linzen

Aantal porties
4 porties
Voor­be­rei­ding
20 minuten
Be­rei­ding
40 minuten
Toegevoegd door Marc

Ingrediënten

4 porties

Instructies

  1. Hak de knoflooktenen, snipper de sjalotten en snijd de peper fijn. Snijd de prei in ringetjes.
  2. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een stoofpan en bak de prei, sjalotten, peper, knoflook, laurier en alle kruiden ongeveer 3 minuten aan. Blijf goed roeren.
  3. Was de aardappelen en snijd ze doormidden. Snijd de winterpeen in plakjes. Voeg beide toe aan de stoofpan en bak 2 minuten mee. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak deze 5 minuten mee.
  4. Spoel ondertussen de linzen af en kook in ruim water gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Spoel weer af en houd het even apart.
  5. Voeg de bouillon toe, zet het vuur iets lager en doe de deksel op de pan. Laat de stoofpot 20 minuten pruttelen. Schep het geheel tussendoor een aantal keer goed om.
  6. Snijd ondertussen de aubergine in grove stukken en grill deze beide kanten in een grillpan tot er goede strepen zichtbaar zijn.
  7. Voeg de aubergine en gekookte linzen toe aan de stoof en laat nog 10 minuten zachtjes pruttelen. Schep tussendoor weer even om.
  8. Verwijder de laurierbladeren en voeg nog wat verse peper toe aan het gerecht. Extra lekker met wat rijst of naan.

Bron: feelgoodbyfood.nl

  • vegetarisch
  • wortel
  • linzen
  • aubergine
  • aardappelen
  • prei