Vegetarische tajine met pompoen, zoete aardappel en feta
Aantal porties
4 porties
Voorbereiding
10 minuten
Bereiding
30 minuten
Toegevoegd door Marc
Als je de kookstand inschakelt, dan gaat je scherm niet in slaapstand tijdens het koken.
Ingrediënten
4 porties
Instructies
Snijd de zoete aardappelen en pompoen in hapklare blokken,snijd de wortel in halve schijven van ongeveer een halve cm dik. Snijd de knoflooktenen in vieren (als ze gestoofd zijn zijn die stukken lekker zoet).
Verhit olie in een tajine (of een braadpan of wok) en bak de wortel en knoflook een paar minuten.
Zet het vuur laag en laat het 5 minuutjes stoven met de deksel erop.
Kook ondertussen 150ml water en snijd de tomaat in grove stukken.
Los het bouillonblokje op in het water en voeg dit samen met de pompoen, aardappel, tomaten en specerijen toe aan de tajine. Deksel erop en 10 minuten laten stoven. Roer af en toe en kijk dan of het niet te hard kookt.
Voeg tenslotte het gedroogde fruit toe en laat het nog 5 of 10 minuten rustig koken tot alles gaar is.
Bereid ondertussen de bulgur of couscous volgens de verpakking.
Rooster tenslotte de sesamzaadjes tot deze lekker geuren.
Schep de bulgur of couscous op de borden. Schep hier de inhoud van de tajine op, verkruimel hier wat van de feta over en strooi er tenslotte de sesamzaadjes over.