Wildstoofschotel

Wildstoofschotel

Aantal porties
6 porties
Voor­be­rei­ding
15 minuten
Be­rei­ding
120 minuten
Toegevoegd door Marc

Ingrediënten

6 porties

Instructies

  1. Ui snipperen, knoflook fijn snijden ,winterwortel en knolselderij in blokjes snijden, grote champignons in 4 snijden, kleine heel laten.  
  2. Spek in dobbelsteentjes en wild in blokken van ca. 3cm. snijden.  
  3. Ontbijtkoek in blokjes snijden.  
  4. Spekjes bakken in de braadpan zonder toegevoegd vet, ui en knoflook toevoegen. Bakken tot ui glazig is.  
  5. Met schuimspaan uit de pan scheppen en apart houden.  
  6. Wild in de pan en op hoog vuur rondom aanbraden.  
  7. Afblussen met de wijn, spek ui mengsel samen met alle andere ingredienten toevoegen.  
  8. Op een laag vuur 2 uur laten stoven.  

Lekker met aardappel/selderijpuree en rode kool.  

Bron: Mama's kookschrift

  • wortel
  • stoofschotel
  • wild
  • cranberries
  • champignons