Witlofrolletjes met aardappelpuree en gepaneerde kipfilet
Aantal porties
2 porties
Voorbereiding
20 minuten
Bereiding
25 minuten
Toegevoegd door Marc
Als je de kookstand inschakelt, dan gaat je scherm niet in slaapstand tijdens het koken.
Ingrediënten
2 porties
Instructies
Witlof rolletjes met aardappelpuree
Schil de aardappelen, snijd ze in tweede en kook ze ong. 20 minuten.
Snijd de witlof in de lengte in vieren en haal de stronk eruit.
Laat de witlof in een bodempje water ong. 10 min. koken.
Giet de witlof af en laat het uitlekken in een zeef.
Rol een kwart stonk witlof in een plakje ham en leg ze in een ingevette oven schaal.
Pureer de aardappelen met een stamppotstamper, giet er een beetje melk bij, zodat de puree lekker smeuïg wordt en stamp nog een beetje, zodat het een geheel wordt.
Schep de aardappelpuree over de witlofrolletjes en verdeel het gelijk over de schaal.
Strooi er paneermeel en kaas overheen en zet het 10 tot 15 min. onder de gril, zodat de kaas gesmolten of eventueel ligt krokant is.
Gepaneerde kipfilet
Klop het ei los in een bord.
Doe de bloem en de kruiden in een bord en roer ze door elkaar.
Paneer meel in een bord.
Haal de kipfilet door de bloem daarna door het ei en daarna door de paneermeel.
Doe olijf olie en een klontje margarine in een koekenpan en verhit tot de margarine gesmolten is en de helft van het schuim weg is.
Bak de kipfilets aan weerszijde bruin en dan op een laag vuur +/- 10 min. gaar, draai ze regelmatig om maar prik zo min mogelijk in de kip.